Ajankohtaista

Tallin toiminta korona-aikana

Suomen ratsastajainliitto on ohjeistanut, että poikkeusolojen aikana ratsastajien määrä tulee rajata pienryhmiin ja kaikessa toiminnassa käytettävä harkintaa ja varovaisuutta. Ratsastus ei ole lähikontaktilaji, mutta lähikontaktit ovat mahdollisia mm. tallitiloissa. Tallille ei saa tulla ollenkaan mikäli on flunssan oireita tai epäilee tartuntaa. Myös tallinpitäjän tulee pysyä terveenä, jotta hevosten hyvinvointi varmistetaan. Seuraamme jatkuvasti päivittyviä ohjeita ja määräyksiä.

Toivon ymmärrystä teiltä asiakkailta. Meidän perheessä poikkeustila tarkoittaa joidenkin tallin toimintatapojen muuttumisen lisäksi sitä, että molemmat koululaiset ja kuopus jää kotiin poikkeusolojen ajaksi, joten lapset ovat osana tallin arkea.

Tunnit pidetään, mutta seuraavilla toimilla pyrimme osaltamme hillitsemään koronan leviämistä:

- Tunnit pidetään vain oireettomille vakioratsastajille pienissä ryhmissä max 3-4 ratsastajaa (kuten tähänkin asti)

- Ulkopuolisia vierailijoita tai satunnaisia ratsastajia emme ota vastaan

- Vakioratsastajien mukana tallille saa tulla vain yksi oireeton henkilö (lapsilla esimerkiksi oma vanhempi tai saattaja)

- Tallitiloissa vältämme lähikontaktia ja tarpeetonta oleskelua

- Tallin sisätiloissa ei ole pakko käydä eli halutessasi hevosen saa myös valmiiksi varustettuna ja ratsastuksen jälkeen pois hoidettuna ulkokentälle, jolloin tulet parkkipaikalta suoraan ulkokentälle ja poistut ratsastuksen jälkeen parkkipaikalle suoraan

- Tallin toimistosta löytyy käsidesiä, kertakäyttöisiä kumihanskoja ja lisäohjeita tallilla toimimiseen koronan aikana. Muista hyvä käsihygienia.

Asiakkiden on mahdolista valita haluaako tunneilla käydä koronan aikana vai ei eli ostetut tuntikortit eivät vanhene ja harrastusta voi jatkaa myöhemmin. Myöskään vakituista tuntipaikkaa ei menetä vaikka ei kävisi nyt tallilla. Jos kuulut riskiryhmään, emme suosittele tallilla käymistä. Olisin kiitollinen, jos voisit ilmoittaa jatkatko tunneilla käymistä vai et. Tuntien ajankohdasta sovitaan kaikkien kanssa erikseen, kuten ennenkin.

Vieraiden tallien valmennukset hoidan tapauskohtaisesti varovaisuutta noudattaen ja niissäkin sovellan edellä mainittuja toimia lähikontaktia välttäen. Olen yhteydessä suoraan valmennus- ja ratsutusasiakkaisiin poikkeusolojen aikana, joten kenenkään ei tarvitse arvailla pidetäänkö treeniä vai ei.

Vastaan mieltä askarruttaviin lisäkysymyksiin koskien tallin toimintaa puhelimitse 0408429218/ Essi tai sähköpostilla niemelanhevospalvelu@gmail.com

Tsemppiä kaikille kevääseen ja mukavia hetkiä hevosten kanssa kaikesta huolimatta!

 

HUOM! Tallin sähköpostiosoite vaihtui: Suomi24 posti poistui käytöstä, joten uusi sähköpostiosoite on niemelanhevospalvelu@gmail.com. Uusi osoite on myös ratsastusseuran jäsenasioiden hoitoa varten.

 

Tärkeää asiaa somettamisesta tuntilaisille ja muille tallin asiakkaille: Tallilta otettuja kuvia saa jakaa somessa. On kohteliasta kysyä kuvissa esiintyviltä ihmisiltä lupa kuvan julkaisuun. Kaikki eivät halua olla kuvissa. Hevosen selässä ei käytetä puhelinta. Jos haluat ratsastuskuvan itsestäsi, opettaja voi sen ottaa. Ratsastusaiheisia kirjoituksia löytyy Essin blogista osoitteessa www.elamaatallilla.blogspot.com Seuraathan myös tallia instagramissa @niemelanhevospalvelu ja Youtubessa.