Tunnit

Tarjoamme opetusta koulu- ja esteratsastuksessa. Tasoryhmiä on lasten ja aikuisten aloittelijaryhmistä tehokkaisiin valmennustyylisiin ryhmiin. Järjestämme myös ihan pienille ratsastajille talutusratsastusta. Talutusratsastukseen tulevilla tulee olla oma taluttaja mukana. Myös alkeistunnilla ratsastavat voivat tarvita oman taluttajan mukaan. Pääasiassa ratsastus tapahtuu ryhmissä kaikilla tasoilla, mutta vaihtoehtona ovat yksityistunnit sekä paritunnit. Omallakin hevosella voi osallistua tunneille.

Ratsastustunteja on tiistaina, keskiviikkona ja torstaina klo 16:00-19:00 sekä lauantaina klo 12:00-15:00. Muina aikoina järjestämme tunteja sopimuksen mukaan.

Vakioratsastusryhmiin kokoamme aina mahdollisimman saman tasoisia ratsastajia ja ryhmäkoko pyritään pitämään pienenä. Jos olet epävarma tasostasi ja millainen ryhmä olisi sinulle tai lapsellesi paras, ota rohkeasti yhteyttä tallille.

Tallin puhelinnumero: 040 842 9218/ Essi Niemelä

TUNTIEN TASOMÄÄRITYS

TALUTUSRATSASTUS Kesto ½ h. Pääsääntöisesti alle kouluikäisille. Vaikka ratsastus tapahtuu taluttajien avustuksella, sisältää se ratsastuksen perusteiden opetteluakin. Enimmäkseen käyntityöskentelyä. Oma taluttaja mukaan.

ALKEIS Kesto 1 h. Ratsastusta taluttajan kanssa ja ilman taluttajia. Oman tasapainon, perusasioiden ja hevosen hallinnan opettelua. Pääasiassa käynti- ja ravityöskentelyä.

SENNU D Kesto 1 h. Oma ryhmä aikuisille, joilla on ollut pitkä tauko ratsastuksessa. Perusasioiden kertaamista ja rauhallista menoa. Paneudutaan istuntaan sekä apujen käyttöön. Pääasiassa käynti- ja ravityöskentelyä, mutta taitojen karttuessa voidaan ottaa pieniä pätkiä laukkaa.

D Perusratsastusta. Pääasiassa käynti- ja ravityöskentelyä, mutta taitojen karttuessa voidaan ottaa pieniä pätkiä laukkaa. Estetunneilla mukaan tulevat puomit ja kavaletit.

C Ratsastaja hallitsee hevosen ristikoilla ja pienillä esteillä. Kouluratsastustunneilla mennään jo kaikissa askellajeissa ja harjoitellaan esim. pohkeenväistöjä.

B Ratsastaja ymmärtää kuolaintuntuman merkityksen ja opetelllaan ratsastamaan hevosia peräänantoon. Estetunneilla tehdään esterataa mukailevia estetehtäviä.

A Hevonen liikkuu pääsääntöisesti peräänannossa kaikissa askellajeissa. Mukaan tulee vaikeampia kouluratsastusliikkeitä kuten avo- ja sulkutaivutukset, vastalaukka ja laukanvaihdot. Estetunneilla esteet ovat jo hieman korkeampia ja tehdään vaikeampia tehtäviä sekä hypätään kokonaista rataa.

SEKARYHMÄ Sekaryhmään voi tulla korvaamaan omaa viikkotuntia tai ratsastamaan toisen tunnin oman viikkotunnin lisäksi. Sekaryhmät ovat pieniä, joten tunnilla voi olla eri tasoisia ratsastajia. Sekaryhmä sopii myös sinulle, joka haluat ratsastaa vain silloin tällöin.


 

MUISTA varata puoli tuntia aikaa ennen ratsastustuntiasi hevosen satuloinnille ja ratsastustunnin jälkeen hevosen hoitamiselle. Mikäli hevonen on valmiina edelliseltä tunnilta, voit seurata kentän laidalla edellisen ryhmän ratsastusta. Toisten ratsastamisen seuraaminen on erittäin opettavaista.

Ratsastajilla on hyvä olla jonkin ratsastusseuran jäsenyys tai green card. Jos jäsenyyttä ei ole, tulee ratsastajalla olla voimassa oleva vakuutus. TALLI EI VAKUUTA RATSASTAJIA. Uusien asiakkaiden kanssa täytämme aina ratsastajan tietolomakkeen, jossa kysytään yhteystietoja ja vakuutusturvaa vahinkojen varalta.

Ratsastuskortit ovat perhekohtaisia ja ne ovat voimassa 6 kk ostopäivästä. Jatkoaikaa kortille voidaan myöntää painavista syistä (esim. vakavat, pitkäkestoiset sairastumiset). Kortteja säilytetään tallilla, jolloin vältytään korttien katoamisilta ja kotiin unohtumiselta.

Ratsastustunnit maksetaan aina ennen tunnin alkua käteisellä tai voimassa olevalla kortilla. Meillä käy myös Smartum-liikunta- ja kulttuurisetelit (4 € ja 5 €). Ratsastuskortin voi maksaa käteisellä tai laskulla. Laskun voi maksaa kahdessa osassa.

Pakkasraja ratsastustunneilla on -15 astetta. Myös kova lumimyräkkä tai kylmä viima voi aiheuttaa tunnin peruuntumisen. Mikäli vakiotunti peruuntuu sääolojen takia, siirretään vakiotunti toiselle päivälle. Korvaava päivä ilmoitetaan ratsastajille mahdollisimman pian, pääsääntöisesti perumisen yhteydessä. Mikäli ratsastaja ei halua tulla korvaavalle tunnille, joka on peruttu pakkasen takia, ei tuntia veloiteta ratsastajalta. Tunnin peruuntumisesta ilmoitetaan kaikille ratsastajille henkilökohtaisesti tekstiviestillä.

Tuntihevosilla valmennuksiin, kilpailuihin yms. erikoistilaisuuksiin osallistuminen edellyttää ahkeraa vakiotunnilla käyntiä ja sitoutumista harrastukseen.

TUNTIPERUUTUKSET JA VARAUKSET

Tee tarvittaessa tuntiperuutus mahdollisimman ajoissa TEKSTIVIESTILLÄ, kuitenkin vähintään vuorokautta ennen, jotta voimme ottaa tilalle tuntien korvaajia ja satunnaisia ratsastajia. Aikaisesta peruuttamisesta hyödyt itsekin, jos haluat itsellesi korvaavaan ratsastustunnin samalle viikolle peruutetun tunnin tilalle. Jos peruutus tulee myöhässä eli samana päivänä kun tunti on, tai sitä ei tehdä ollenkaan, peritään maksu normaalisti ja korvaavaa tuntia ei saa tilalle. Sairastapauksissa tunnin voi perua samana päivänä eikä tuntia veloiteta, mutta ilmoitathan tästäkin mahdollisimman aikaisin. Alaikäisen sairastuessa huoltaja ilmoittaa. Korvaava tunti varataan sairastapauksissa sitten kun ratsastaja on tervehtynyt kunnolla.

Aina kannattaa kysyä PERUUTUSPAIKKOJA tunneiltamme! Ilmoitamme vapaista paikoista usein myös facebookissa ja instagramissa.

Tuntiperuutukset VAIN tekstiviestillä. Muista ilmoittaa viestissä tunnin ajankohta ja oma nimi sekä haluatko samalle viikolle korvaavan tunnin.

Tuntienvaraukset puhelimitse tai tekstiviestillä. Varausviestiin ratsastajan koko nimi ja sopiva ajankohta tunnille sekä taitojen lyhyt arviointi. Puhelimitse tuntienvaraukset ja muut tärkeät asiat mielellään arkena klo. 14:00-16:00 välisenä aikana. Mikäli en vastaa, voit laittaa viestin mitä asiasi koskee, niin soitan takaisin. Toiveet tuntien sisältöä, hevosia ja muuta tallin toimintaa koskien on parempi jutella paikan päällä.

TALLIN PUHELINNUMERO: 040 842 9218/ ESSI NIEMELÄ

KAIKKI UUDET JA VANHAT ASIAKKAAT OVAT LÄMPIMÄSTI TERVETULLEITA MEIDÄN TALLILLE RATSASTAMAAN JA VIIHTYMÄÄN!